SUFLETOWE WYZWANIE
Suflet „Porzeczkowy raj” z ciemnej i mlecznej czekolady w wykonaniu Emilii Liszcz i Marka Ustrzyńskiego zwyciężył w konkursie klasowym na najlepszy suflet.
Konkurs odbył się 30 października w klasie II technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w ramach działalności koła gastronomicznego. Do konkursu przystąpiło 10 drużyn, których zadaniem było przygotowanie sufletu według autorskiego pomysłu. Komisja oceniała: organizację stanowiska pracy, stosowanie przepisów bhp, poprawność procesów technologicznych, smak i estetykę potraw.
Drugie miejsce przypadło Zosi Susz i Kindze Sikorze za suflet : „Kwaśna kraina marzeń”, a III miejsce zdobyli Igor Baran i Stanisław Bełch za deser „Griddy the Suflette”. Wyróżniono również suflet pistacjowo- malinowy Jakuba Przywary.
Organizatorki konkursu - opiekunki Szkolnego Koła Gastronomicznego - składają podziękowania wszystkim uczniom klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych za zaangażowanie, pomysłowość i wspaniałe wypieki oraz Jury za obiektywną i konstruktywną ocenę.
Dorota Dudzińska
Sylwia Nizioł