konkursy

WYRÓŻNIENI W KONKURSIE „ZAWSZE WIERNI”

W ostatnią środę, 13 marca 2024 r., w Powiatowym Centrum Edukacji Kulturalnej w Ropczycach odbyły się przesłuchania w ramach powiatowego etapu IX edycji Wojewódzkiego Turnieju Poezji i Prozy „Zawsze wierni”. W tym roku patronem imprezy był pochodzący z Gnojnicy Ludwik Kubik ps. „Lucjan”, pełniący również przez pewien czas rolę adiutanta płk. Łukasz Cieplińskiego.

Troje naszych uczniów, pod opieką pp. Małgorzaty Pięty i Agnieszki Zięby-Kubik,  przygotowało  teksty nawiązujące do dramatycznych czasów wojny i powojennej walki żołnierzy wyklętych z sowieckim okupantem:

Tags: 

TWARZE DEPRESJI

13 marca 2024 roku odbyło się wręczenie dyplomów i nagród wyróżnionym w szkolnym  konkursie pt.: „Twarze Depresji”. Celem konkursu było wdrażanie i rozwijanie tolerancji, akceptacji, uwrażliwianie na problemy zdrowia psychicznego , poszerzanie wiedzy z zakresu problematyki depresji.

ZOBACZ ZDJĘCIA

Tags: 

II MIEJSCE DLA MARTYNY I MIKOŁAJA W „BITWIE NA DROBIOWE SMAKI 3”

Po emocjonujących, dwudniowych zmaganiach w ogólnopolskim konkursie kulinarnym „Bitwa na drobiowe smaki 3” Martyna Książek i Mikołaj Sierakowski w Wielkim Finale rozegranym 21 lutego 2024 r. w Warszawie zdobyli II miejsce. Danie, które zapewniło duetowi z Agro miejsce w finale to bulion drobiowo – „dziki”, filet z kurczaka w płatkach cukinii z sosem wasabi podany z zapiekanką z kaszy kus kus, warzywami i pikantnym nachos. Uczniowie wielokrotnie ćwiczyli przygotowanie konkursowych przysmaków w szkolnej pracowni pod okiem opiekunki, pani Wioletty Walczyk – Weselak.

Tags: 

KONKURS - CYBERBEZPIECZEŃSTWO

Szkolny konkurs informatyczny na projekt graficzny, dotyczący cyberbezpieczeństwa i zagrożeń w sieci, ma na celu pogłębienie wiedzy uczniów na temat zagrożeń w Internecie. Główną ideą konkursu jest zwiększenie świadomości uczniów na temat cyberbezpieczeństwa oraz działania  i reagowania na wypadek pojawienia się zagrożeń. Konkurs kierowany jest do wszystkich. Projekt należy wykonać w dowolnym programie graficznym (np. Canva, Adobe Illustrator, Paint itp.) w układzie pionowym.

Tags: 

UWAGA KONKURS!!!

Z okazji 150. rocznicy urodzin Wincentego Witosa, patrona naszej szkoły organizowany jest konkurs
w trzech różnych kategoriach:

- konkurs plastyczny,

-poetycki,

- oraz na komiks.

Konkurs skierowany jest do wszystkich uczniów ZSA-T. Regulaminy poszczególnych kategorii znajdują się w linkach poniżej. Dodatkowych informacji udzielają oraz zgłoszenia przyjmują osoby odpowiedzialne za organizację wydarzenia, tj. panie: Agnieszka Konefał, Ewelina Jaworek-Cabaj , Jolanta Kosiak, Sylwia Panek i Barbara Hendzel.

Tags: 

SUKCES UCZNIÓW TECHNIKUM ŻYWIENIA W OGÓLNOPOLSKIM KONKURSIE „ZBOŻA NAJWYŻSZEJ JAKOŚCI. POWRÓT DO ZBÓŻ PRADAWNYCH”

14 grudnia 2023r. uczniowie naszej szkoły: Kinga Staroń, Patrycia Radu, Natalia Lisak i Korneliusz Róg, wraz z opiekunami Sylwią Nizioł i Dorotą Dudzińską wyjechali na Podlasie do Zespołu Szkół Centrum Kształcenia Rolniczego w Rudce. Odbywał się tam finał  ogólnopolskiego konkursu  „Zboża najwyższej jakości. Powrót do zbóż pradawnych”. Już w pierwszym dniu pobytu odbywały się zmagania finałowe dla uczniów w kategorii kucharz.

Tags: 

ZOSTAŃ AMBASADOREM SWOJEJ SZKOŁY. MOJA SZKOŁA Z EFEKTEM WOW

Drodzy Uczniowie, Powiat Ropczycko-Sędziszowski zaprasza do udziału w konkursie „Zostań ambasadorem swojej szkoły. Moja szkoła z efektem WOW”

Jeśli chcielibyście:

-wykazać się kreatywnym myśleniem i innowacyjnym spojrzeniem na promocję Waszej szkoły,

- sprawdzić się w roli projektanta /twórcy cyfrowego i zaprojektować nowy, innowacyjny produkt w postaci filmu, aplikacji na urządzenia mobilne typu smartfony, kreatywnej gry integrującej, wirtualnego przewodnika poprawiającego jakość działań promocyjnych w Waszej szkole,

Tags: 

DUET Z AGRO W FINALE „KUKURYDZIANYCH INSPIRACJI”

Martyna Książek i Mikołaj Sierakowski z klasy III TŻ reprezentowali naszą szkołę w finale ogólnopolskiego konkursu gastronomicznego „Kukurydziane inspiracje”, który odbył się 30 listopada 2023 r. Po wielu tygodniach przygotowań w szkolnej pracowni gastronomicznej, uczniowie zmierzyli się z drużynami z innych szkół w kuchni 4-gwiazdkowego hotelu w Serocku k. Warszawy. W finale konkursu szefowie kuchni przyznali Martynie i Mikołajowi IV miejsce za ich kukurydziane danie główne.

O przygotowaniach do konkursu i finałowej rozgrywce opowiedzieli nam w rozmowie.

Tags: 

Strony