WYCIECZKA ZAWODOWA DĘBICA

W piątek 16 grudnia 2016r. uczniowie klasy II TŻiUG, członkowie koła gastronomicznego oraz przedstawiciele klasy III b TŻiUG wraz z opiekunami Magdaleną Charchut, Haliną Wiktor i Sylwią Majką-Białorudzką, uczestniczyli w wycieczce zawodowej do Dębicy. Głównym celem naszego wyjazdu była wizyta w trzygwiazdkowym hotelu „Gold Hotel” w Dębicy. Młodzież miała okazję zobaczyć jak wygląda  układ funkcjonalny części gastronomicznej hotelu tj. kuchnia, część magazynowa oraz restauracja i bar. Dzięki uprzejmości właścicieli obiektu uczniowie mogli zobaczyć również część hotelowa czyli wyposażenie pokoi hotelowych jedno, dwu i trzyosobowych oraz apartamentów. Uczestnikom wycieczki bardzo podobała się restauracja, bar oraz sala przeznaczona na organizację imprez okolicznościowych.

Kolejnym punktem naszej wycieczki była wizyta na lodowisku , gdzie szusując na łyżwach , wszyscy świetnie się bawili. Ostatnim punktem naszej wyprawy był oczywiście MacDonald. Pełni wrażeń i szczęśliwi wróciliśmy do Ropczyc.

M.CH, H.W.