SUFLETOWE WYZWANIE


babka

Suflet „Porzeczkowy raj” z ciemnej i mlecznej czekolady w wykonaniu Emilii LiszczMarka Ustrzyńskiego zwyciężył w konkursie klasowym na najlepszy suflet.

Konkurs odbył się 30 października w klasie II technikum w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych w ramach działalności koła gastronomicznego. Do konkursu przystąpiło 10 drużyn, których zadaniem było przygotowanie sufletu według autorskiego pomysłu. Komisja oceniała: organizację stanowiska pracy, stosowanie przepisów bhp, poprawność procesów technologicznych, smak i estetykę potraw.

Drugie miejsce przypadło Zosi SuszKindze Sikorze za suflet : „Kwaśna kraina marzeń”, a III miejsce zdobyli Igor BaranStanisław Bełch za deser „Griddy the Suflette”. Wyróżniono również suflet pistacjowo- malinowy Jakuba Przywary.

Organizatorki konkursu – opiekunki Szkolnego Koła Gastronomicznego – składają podziękowania wszystkim uczniom klasy II technikum żywienia i usług gastronomicznych za zaangażowanie, pomysłowość i wspaniałe wypieki oraz Jury za obiektywną i konstruktywną ocenę.

Dorota Dudzińska & Sylwia Nizioł

Przejdź do treści