WARSZTATY: „ARANŻACJA STOŁU WIELKANOCNEGO”


7.04.2025 r. uczniowie IV klasy o kierunku technik żywienia i usług gastronomicznych, pod kierunkiem nauczycieli: Doroty Dudzińskiej, Sylwii Nizioł i Haliny Wiktor, przeprowadzili w młodszych oddziałach Szkoły Podstawowej nr 1 w Ropczycach warsztaty pt. „Aranżacja stołu wielkanocnego”.

W ramach zadań warsztatowych uczniowie wykonali nakrycie, czyli ułożenie zastawy stołowej zgodnie z obowiązującymi zasadami. Odbyły się również ćwiczenia dekoracyjnego składania serwetek na stół wielkanocny. Zaproponowane zajęcia cieszyły się dużym zainteresowaniem uczestników warsztatów.  Mamy nadzieję, że zdobyte umiejętności zaowocują pięknie przystrojonymi stołami wielkanocnymi w ich domach.

D. Dudzińska, S. Nizioł, H. wiktor

Przejdź do treści