Dnia 9 listopada 2017 r. w przedszkolu w Niedźwiadzie Górnej odbyły się zajęcia teoretyczne i praktyczne dotyczące zasad żywienia dzieci. Uczennice klasy II Technikum żywienia i usług gastronomicznych pod kierunkiem pani Doroty Dudzińskiej, przygotowały i przedstawiły prezentację nt. “Żywienie dzieci w wieku 4-6 lat”. Powyższy temat został przedstawiony w interesujący i dostosowany do ich wieku sposób. Przedszkolaki usłyszały wiele ciekawych i potrzebnych im informacji o zdrowych zasadach odżywiania i komponowania potraw. Młodzi adepci kulinarni rozpoznawali również zioła i warzywa. Następnie wraz z rodzicami wzięli udział w warsztatach kulinarnych, przygotowując pełnowartościowe śniadanie, pożywne i kolorowe potrawy pod okiem fachowców – naszych uczennic. Przyjemnie było patrzeć jak dzieci z zaangażowaniem i entuzjazmem same wykonywały dekoracyjne kanapki, które później ze smakiem spożywały.
Na zakończenie mali kucharze otrzymali w nagrodę za swoją pracę babeczki dyniowe, które przyozdabiali. Warsztaty kulinarne przebiegały w miłej atmosferze i cieszyły się dużym powodzeniem.